Човек има потпуну слободу да каже да Бог не постоји, али тиме неће укинути његово постојање, као што неће решити ништа значајно ако је само схватио да Бог постоји. Религија објашњава везу између човека и Бога, док се признање  те везе назива вера.

Руски научници доказали да је молитва лек: Обнавља цео организам, смањује стрес и пружа сигурност.
Научници су доказали да верник удубљен у молитву потпуно искључује мождану кору, а то означава потпуну сигурност и одсуство стреса.

Kада молитва почне сама да се твори, без твоје воље, то је невероватна, божанска снага. Осећаш неисказану радост. Све ти је омиљено, све ти је добро, све ти је свето.

Владару Господе Боже мој, у чијим је рукама судба моја, заштити ме по милости својој, и не допусти да пропаднем са безакоњима својим, нити да идем за вољом тела које похотом војује против духа.

Јутарња молитва помаже нам да одржимо мир током целог дана
Јутарња молитва донеће вам мир током целог дана.

Милост Божија је неизмерно велика, њој нема краја, али замислите када на ту велику милост ви у своје срце дате мајци Божијој! Многе муке задесиће све нас, то је једноставно живот - Богородица је гледала муке свог сина са највећим болом који једна мајка може да доживи.