Волите живот и све у животу, само тако се можете захвалити Богу на великом дару који нам је дат.

 

Божија милост доноси 9 добробити у животу сваког хришћанина:

1. Спашени смо Божијом милошћу.

Једини пут у Царство Небеско је кроз врата Божије милости. Ви га не можете зарадити. Ви га не можете ничим купити. ”Јер сте благодаћу спашени кроз веру (у Исуса Христа) и то није од вас, дар је Божији. Не од дела, да се не би ко хвалисао.” (посланица Ефесцима 2, 8 -9)

2. Опроштено нам је Божијом милошћу.

Иако то ничим нисмо заслужили, Бог брише нашу грешну прошлост својом милошћу, чим поверујемо уХриста као Бога и Спаситеља. ”Ја, ја сам бришем твоје преступе себе ради и греха твојих не помињем.” (књига пророка Исаије 43, 25)

3. Бог нас оснажује за разна богоугодна дела својом милошћу.

Бог од нас никада не тражи да учинимо нешто, а да нам није дао способност и силу да то и извршимо. То је Божија милост и благослов.

4. Ми се лечимо Божијом милошћу.

Бог лечи наша повређена срца и лечи све ране наше душе, мада то ничим не заслужујемо. ”Исцељује оне који су скрушена срца и лечи туге њихове.” (Псалам 147, 3)

 

 

5. Ми смо ослобођени Божијом милошћу.

Наш однос са Христом се не састоји од гомиле обавеза које морамо завршити да бисмо били спашени. Уместо тога, ми више одмарамо у свему што је Господ већ учинио за наше спасење.Хришћански живот је првенствено одмор и растерећеност у Христу, чак и кад је испуњен многобројним обавезама. Ево шта је Исус рекао у Јеванђељу по Матеју 11, 28 – 30; ”Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени и ја ћу вас одморити. Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен срцем и наћи ћете покој душама својим.”

6. Таленти су нам дати Божијом милошћу.

Бог је сваком од нас дао способност да чини добро и наша је дужност да употребимо способност коју нам је дао. ”Имамо пак различите дарове по благодати која нам је дата.” (посланица Римљанима 12, 6)

7. Употребљени смо Божијом милошћу.

Бог нас употребљава да би испунио своје планове у овом свету, не зато што смо ми посебно способни, већ нас Он оспособљава и на добро употребљава преко своје милости.

8. Трансформисани смо Његовом милошћу.

Бог нас својом милошћу чини новом твари, преображавајући наш ум.

9. Духовно зрелимо Божијом милошћу.

Божији рад на нама, у ком нас преображава у лик Христов, да бисмо били христолики, такође се не дешава зато што смо то нечим заслужили, већ захваљујући Божијој милости.

Божија милост је реална и делотворна у нашим животима. Ви можете посматрати претходно наведене добробити Божије милости и са правом се запитати; ”Kако ја уопште добијам Божију милост?” Одговор је тако једноставан, да га лако можете превидети и не схватити – једноставно искреном вером у Господа Христа као Бога и Спаситеља.

Autor: svetatrojicaroterdam.com

 

e-max.it: your social media marketing partner