Младић нем од рођења проговорио je пред чудотворном иконом Богородице Брзопомоћнице у светогорском манастиру Дохијару. О чуду које се десило почетком децембра на Светој Гори у Дохијарском манастиру, испричао је монах који је био присутан за вријеме тог догађаја.


Многи поклоници који нису у могућности да доведу своје болеснике ћивоту Светитеља, доносе њихову одећу и остављају је под ћивот Светитеља, да ту преноћи бар једну ноћ. Поред одеће, доносе и храну, најчешће шећер, и поступају на исти начин.

Лоза Светог Симеона је вековима позната по томе што дарује децу бездецниим супружницима који се искрено моле за потомство.
По древном светогорском предању, које се преноси кроз генерације монаха, кад нестане икона Богородице Иверске (из светогорског манастира Ивирона), опусти испосница Светог Саве и кад се осуши лоза Светог Симеона Мироточивог, наступа крај Свете Горе, а то значи да нас је Богородица напустила.

Волите живот и све у животу, само тако се можете захвалити Богу на великом дару који нам је дат.

Pуски протојереј открио: чему служи света вода и како разликовати верски обред од сујеверја.

Свети Дух се спушта на обичну воду и чини је необичном, чини је светињом, која са своје стране преноси благодат свему чега се дотиче.
Молебни са освећењем воде служе се током целе године, нарочито за крсне славе и велике празнике.


Прича о украденим колима и скривеном новцу је у ствари прича о чудима у данашњем свету.