Кремасти десерт освојиће сва ваша чула.Састојци:

Oко 800 г кекса (треба вам око 16 комада по реду, а требаће вам 4 реда), 300 г чоколаде за кување, 6 кашика уља.

Фил I: 1л сока од поморанџе, 3 пудинга са укусом ваниле, 3 кашике шећера, 200 г маргарина, 100 г шећера у праху.

Фил II: 300 г јагода (могу и малине, купине, шта год волите), 400 мл воде, 2 пудинга са укусом јагоде, 8 кашика шећера, 50 г маргарина.


Припрема:

Размутити пудинг и шећер са 200 мл сока, а остатак ставити да проври.

Закувати пудинг кад проври па мешати док се не згусне. Склонити са ватре, прекрити фолијом и оставити да се охлади.

Јагодама додати 5 кашика шећера и 200 мл воде. Оставити да проври, испасирати пасирком за пире и оставити да ври још неколико минута на јачој ватри уз повремено мешање.

За то време размутити пудинг са остаком шећера и 200 мл воде, па закувати у кашу од јагода. Када се згусне додати 50 г маргарина, мешати док се не отопи па склонити са ватре. Док чекате да се филови охладе, отопити чоколаду са уљем, измешати, треба да је ређе, да се лако маже на кекс и да има за сва 4 реда. Уколико вам се згусне, мало опет загрејте.

Сложити први ред од 16 кексића у облик који вама одговара, па премазати чоколадом и оставити да се стегне. Улупати пенасто 200 г маргарина са шећером у праху па додати охлађен пудинг и све умутити. Пошто се каша од јагода стегла, умутити миксером да мало отпусти.

На кекс нанети фил од ваниле, па од воћа и опет послагати преко кекс, па премазати чоколадом. Понављати поступак док не утрошите и последњи ред кекса, њега такође премазати чоколадом. Около по жељи украсите посним шлагом.

Оставите да одстоји преко ноћи, да се кекс опусти како би торта могла да се сече. Пријатно!


Извор: domacirecepti.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner